E-mail: hi@familyfully.com

Jada Pinkett Smith: Nyckelfakta om Star Who är bland “100 mest kraftfulla”

Sedan maj 2018 har Jada Pinkett Smith varit värd för talkshowen Red Table Talk på Facebook Watch. Skådespelaren Will Smith stormade Oscars scen 2022 och slog komikern Chris Rock i ansiktet, vilket lämnade deltagare och tittare häpna. Det här var kanske första gången något sådant hände på Oscarsgalan.
Utlösandet var Rocks skämt om ett tillstånd som Will Smiths fru Jada Pinkett Smith lider av. Alopecia areata är en autoimmun sjukdom som leder till totalt håravfall. Pinkett Smith föddes i Baltimore, Maryland, 1971. Hans far är av afroamerikansk härkomst och hennes mor är av afro-karibisk härkomst. Pinkett Smiths stora genombrott kom 1991, när hon rollades i tv-kommissionen “A Different World”. Men hon fick ett erkännande i “Nutty Professor” 1996.

Hon gifte sig med Will Smith 1997 och de har en son – Jaden – och en dotter Willow. Pinkett Smith var också stjärnan och exekutiv producent av tv-sjukhusdrama, “Hawthorne”, på kabelnätverket TNT. Smith vann NAACP Image-priset 2010 för bästa skådespelerska i ett tv-drama för “Hawthorne”, där hon spelar en viljestark sjuksköterska. Sedan maj 2018 har Pinkett Smith varit värd för talkshowen Red Table Talk på Facebook Watch. I showen kommer Pinkett, hennes mamma Adrienne Banfield Norris och dotter att hålla candida-konversationer med många Hollywood-stjärnor. Tidningen Time utnämnde Pinkett Smith till en av de 100 mest inflytelserika personerna i världen 2021.

Skådespelaren Will Smith stormade Oscars 2022-scenen och slog komikern Chris Rock i ansiktet, vilket gjorde deltagare och tittare häpnadsväckande. Det här var kanske första gången något sådant hände på Oscarsgalan. Triggern var Rocks skämt om ett tillstånd Will Smiths fru Jada Pinkett Smith lider av. Alopecia areata är en autoimmun sjukdom som leder till totalt håravfall. Pinkett Smith föddes i Baltimore, Maryland, 1971. Hans far är av afroamerikansk härkomst och hennes mor är av afro-karibisk härkomst. Pinkett Smiths stora genombrott kom 1991, när hon rollades i tv-kommissionen “A Different World”. Men hon fick ett erkännande i “Nutty Professor” 1996.

Hon gifte sig med Will Smith 1997 och de har en son – Jaden – och en dotter Willow. Pinkett Smith var också stjärnan och exekutiv producent av tv-sjukhusdrama, “Hawthorne”, på kabelnätverket TNT. Smith vann NAACP Image-priset 2010 för bästa skådespelerska i ett tv-drama för “Hawthorne”, där hon spelar en viljestark sjuksköterska. Sedan maj 2018 har Pinkett Smith varit värd för talkshowen Red Table Talk på Facebook Watch. I showen kommer Pinkett, hennes mamma Adrienne Banfield Norris och dotter att hålla candida-konversationer med många Hollywood-stjärnor. Tidningen Time utsåg Pinkett Smith till en av de 100 mest inflytelserika personerna i världen 2021. Hon har medverkat i många storsäljare, inklusive Matrix-serien – som Niobe i “The Matrix Reloaded”, “The Matrix Revolutions” och “The Matrix”. Uppståndelser”. Pinkett Smith har även gjort gästspel i “Scream 2”, “Collateral” och “Madagaskar”-filmerna.

E-mail: hi@familyfully.com